Bölüm Başkanı Mesajı

"Bilgiye dayalı teknolojik uygulamalar bir ülkenin kalkınmasının ön koşulları arasındadır. Öte yandan disiplinler arası yaklaşımlar ve çalışmalar dünyada giderek yaygınlaşmaktadır. Sonuç olarak, bu sistem ve yaklaşımları üreten ve/veya kullanan tarafların bu konuda eğitim almış profesyonellere ihtiyacı vardır.

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü bu ihtiyaçları karşılamak üzere kurulmuştur. Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü yönetim ve bilgisayar bilimi disiplinlerini bütünleştiren bir müfredata sahiptir. Bölüm, öğrencileri işletme bilgi sistemlerini anlama, geliştirme ve uygulamaya hazırlamak için dengeli bir dizi yönetim ve bilgisayar dersi vermek üzere tasarlanmıştır. Ana konu listesi organizasyon, ekonomi, pazarlama, finans, bilgisayar programlama teknikleri, sistem tasarım kavramları, veri tabanı yönetimi, veri iletişimi ve yazılım mühendisliğini içerir.

İlk iki yılda öğrenciler temel yönetim ve bilgisayar dersleri alırlar. Öğrenciye bilgi yönetiminde güçlü bir temel sağlamak için son iki yılda uzmanlık dersleri sunulmaktadır. Bölüm, mezunların farklı iş alanlarına yönelmelerine imkan tanımak maksadıyla işletme, bilgisayar ve bilgi sistemleri alanlarında kariyer yapmaya hazırlamayı amaçlamaktadır."