Hakkımızda

İstanbul Esenyurt Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, etik değerlere bağlı, eleştirel düşünebilen, yardımsever, yeniliğe açık, mesleki olarak güncel bilgileri takip eden, öğrenci odaklı, şeffaf, açık iletişimin yer aldığı, adaletli ve katılımcı bir kültüre sahip, her bireyin birbirinden farklı olduğunun bilincinde ve bu farklılığı pozitif yönde kullanan, öğrencilerin yeteneklerini geliştiren, hesap verebilir, takdir etmeyi unutmayan, dinleyen, anlayan, her bir üyesinin “Ben” değil “Biz” düşüncesiyle hareket ettiği bir organizasyon olarak faaliyet gösterir. Mezunlar ulusal ve uluslar arası  arenada iş dünyası, kamu kurum ve kuruluşların beklentisini karşılayacak şekilde  İşletme (Türkçe/İngizlice), Havacılık yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri, Lojistik Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (Türkçe/İngilizce), Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümlerine ait sürekli güncellenen müfradatlara yönelik eğitim almaktadır. Öğretim üyelerinin akademik ve profesyonel gelişimlerini destekleyen bir çalışma ortamı yaratarak, geleceğin öğrenmeye bağlı olduğu felsefesiyle hareket etmektedir.

MİSYON:

Sosyal Bilimler alanında bilimsel araştırma kalitesinin yükseltilmesi için pozitif bilimi odağına alarak evrensel değerleri benimsemiş, analitik ve eleştirel düşünebilen, girişimci, dijital dönüşümü takip eden, yaratıcı ve yenilikçi becerilere sahip, yaşam boyu öğrenmeyi amaç edinen yetkin bireyler yetiştirmektir.

VİZYON:

Teknolojik gelişmeleri takip eden, ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığı yüksek, iş dünyasında tercih edilen mezunlar yetiştiren bir fakülte olmaktır.

DEĞERLER:

-Evrensellik

-Etik değerlere uyum

-Çevreye ve insana saygı

-Temel hak ve özgürlüklere saygı

-Farklılıklara saygı

-Katılımcılık

-Akademik özgürlük

-Çözüm odaklılık

-Südürülebilirlik bilincine sahip olma

-Eleştirel düşünme

-Yenilikçilik ve yaratıcılık