Bölüm Başkanı Mesajı

"Günümüzün ekonomik ve siyasi koşulları altında, yerel ölçekte mal ve hizmet üretip sunan şirketlerin uluslararası rekabetle karşılaşmaması mümkün değildir. Bu sebeple, şirketler, faaliyet ölçeklerini uluslararası rekabete adapte olabilecek düzeye çıkarabildikleri ölçüde karlılıklarını koruyabilirler. Ülke ekonomilerinin performansı ise her geçen gün uluslararası faaliyet gösteren şirketlerinin karlılıklarına daha fazla bağlı hale gelmektedir. Bu doğrultuda, günümüz şirketleri çalışanlarının uluslararası ticaret ve finans alanlarında iyi yetişmiş olmalarını talep etmektedir. Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü’nün misyonu, öğrencilerini bu gerçeklik doğrultusunda yetiştirmektedir.

Ekonomi, Finans ve uluslararası ticaret alanlarında disiplinlerarası bir perspektifle öğrencilerine yeterli donanımı kazandırmak için hazırlanmış ders planı ile bölümümüz Dünya ölçeğinde faaliyet gösteren kurumlarda, satış, pazarlama ve finans alanlarında uzmanlaşmış yöneticiler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.”