tanitim@esenyurt.edu.tr 444 9 123

Bölüm Başkanı Mesajı

“Değerli Öğrenciler;

Lojistik; artık işletmelerin vazgeçemeyecekleri küresel bir rekabet unsuru haline gelmiştir. Üstelik yıllardır lojistiğin en önemli faaliyeti olarak bildiğimiz taşımacılığın yanı sıra günümüzde stok ve depo yönetiminden paketleme, etiketleme, elleçleme gibi katma değerli hizmetlere varan bir lojistik hizmet yelpazesinden bahsedilmektedir. Ülkemiz ise gittikçe büyüyen dış ticaret hacmi, coğrafi üstünlüğü ve bunlara paralel olarak son yıllarda hız kazanan yasal reformlar ve alt yapı çalışmaları sayesinde bölgenin en önemli lojistik üssü olma yolundadır.

Lojistik alanında böyle bir potansiyele sahip olan ülkemizin en büyük ihtiyacı ise  lojistik mesleğine hizmet edecek, çağdaş bilgilerle donatılmış lojistik profesyonelleridir. Ülkemizin gelecek vadeden lojistik sektörünün gelişimine yön verecek bireyleri yetiştirmek amacıyla, üniversitemizin İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi bünyesinde Lojistik Yönetimi Bölümü olarak sizlere iyi bir lojistik eğitimi sunmak hedeflenmektedir.

Bu amaçla, öncelikle lojistik yönetimi eğitiminin temelini oluşturmak adına sizlere temel işletmecilik konularında; bununla birlikte mesleki anlamda donanıma sahip olmanız için ise lojistik alanında dersler sunulmaktadır. Ayrıca lojistik ile tedarik zinciri yönetimi alanında yaşanan teknolojik gelişmelere binaen Lojistik 4.0, Metaverse, Blockchain, E-ihracat vb. konularında ders ve faaliyetlere yer verilmektedir.

Geçmişin ve geleceğin en önemli işlerinden olan lojistiği, alanında yetkin eğitmenlerden ve güncel haliyle öğrenmek amacıyla çıkacağımız yolculuğa sizleri de bekliyoruz.”

Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Vekili

Dr. Öğr. Üyesi Celil DURDAĞ